HASZNOS INFÓK

 • ÁRAK

  Az "ÁRLISTA - ÁRAJÁNLAT" menüpontban feltüntetett:
  - medence árak az üres alap medencetestre vonatkoznak.
  - kiegészítők árai az induló árakat jelölik, ez méret és minőség függvényében változhat.

 • MÉRET

  A megadott méret (Pl.:5 x 3 (x 1,2)) a medence aljának tényleges méretét jelenti, melyből a külső acél merevítő vastagsága levonandó így a palást távolság néhány cm-rel szűkebb a megadottnál.
  Erre számolandó 15 cm perem körben a sarokíves, normál peremes tégla medencék tekintetében, így egy 5 x 3 x 1.2 méteres névleges méretű medence tényleges legnagyobb mérete 5.22 x 3.22 x 1.2 méter 

 • POLIPROPILÉN TECHNOLÓGIA

  A natúr polipropilén olvadékba a BASF (német műanyag ipari mogul) által gyártott "MESTERANYAG" -ot előírt arányban keverik, mely a kék színt és az UV satbilítást biztosítja.
  A kevert olvadék a hengerműbe kerül. Itt történik a lemez anyag vastagságának beállítása, valamint a csúszásmentességet biztosító prégelt minta kialakítása.
  Az így kapott kék lemez rendkívül jó tulajdonságokkal rendelkezik. Sav és lúg álló, UV stabil, erős mégis rugalmas anyag, mely szinte az egyik legjobb és legköltséghatékonyabb medence alapanyag közép Európa éghajlatára. (olvad-fagy, +40 -20 Celsius)
  Az lemez áru a precíz szabás után, saját anyagával történő extruderes hegesztéssel kap medence alakot.
  Cégünk acél zártszelvény vázszerkezetet épít a 6mm falvastagságú műanyag test köré, így a medence a telepítés során nem igényel oldalbetonozást, mely nagyban megkönnyíti és költséghatékonnyá teszi a kivitelezést.
  A medence alá 10-15 cm vastag, 4-6mm hálóval erősített síklemez beton felület szükséges. Erre teszünk 2 cm XPS szigetelést, melyre ráemeljük a műanyag testet. Ekkor történik a gépészeti fali átvezetők felszerelése, becsövezése az aknába (mely lehet műanyag és zsaluköves) Ezt követi a nyomáspróba. A medence oldala opcionális hőszigetelés után máris visszatölthető a kiásott töltő földdel, megfelelő tömörítés és szinkronban történő vízfeltöltés mellett. Zárásként felületképzés, térburkolás, esetlegesen süllyesztett peremes medencénél szegélykövezés.
  Előnyök: gyors, egyszerű, költséghatékony, tartós, télálló, helyszínen is elkészíthető,  javítható
  Hátrányok: 10 év felett lassú - fokozatos színváltozás (orvosolható klór-kaucsuk bevonattal)

 • PVC FÓLIÁZOTT ZSALUKŐ ÉS THERMO BLOCK TECHNOLÓGIA

  Itt szerelő beton lemez készítéssel indítunk, a fent olvashatóak szerint melybe már idejekorán beágyazzuk a padló csövezést. Erre tesszük az XPS szigetelőanyagot, majd 6-8mm vasszerkezettel elkészítjük az aljzatbeton réteget, melyet a későbbi falazat nyomvonalában betüskézünk. A nyomvonal mentén ZSALUKŐBŐL vagy THERMOBLOCK ból megépítjük a  medence falazatát, melybe behelyezzük a fali átvezetőket. A falazó blokkokat vasalás után kitöltjük betonnal. Kialakítjuk a lépcsőket, padokat egyéb elemeket. A kapott belső felületet, üvegszálas hálóval "DRYVIT" szisztéma szerint felhálózzuk, majd síkba gletteljük. Geotextil réteg felhelyezése után indulhat a 1.5 mm vastag lágy PVC fólia felvitele, melyet hőlég-technikai eszközzel átlapolással olvasztunk. Lépcsőknél egyéb kényes helyeken folyékony fóliával biztosítjuk a tökéletes vízzárást. Az átvezető nyílásokat kivágjuk, "fehér" elemeket rögzítjük. A külső oldalról a csövezést a korábbival megegyező módon oldjuk meg. Ekkor végzünk nyomáspróbát.  Zsaluköves medencénél esetleges hőszigetelés után jöhet visszatöltés, mely  után, betonfelület képzés, térburkolás, szegélykövezés zárja a folyamatot.
  Előnyök: nagy méret és forma  szín szabadság, tartós, télálló, javítható
  Hátrányok: Költséges, 10 év felett lassú - fokozatos színváltozás (orvosolható felül fóliázással)

 • MONOLIT BETON + CSEMPE TECHNOLÓGIA

  Nem taglalnám hosszasan. A mi éghajlatunkra nem való, legalábbis családi házas kültéri medencének. Borzasztó költséges, és nem bírja a telet. Ha nincs állandó fűtött víz feszített tükörrel, minden évben lefagy a csempe....
  Előnyök: mutatós, színtartó, nagy szín szabadság
  Hátrányok: 1 év alatt lefagy a csempe, reped a beton, költséges, nehezen javítható

 • ÜVEGSZÁLAS POLIÉSZTER TECHNOLÓGIA

  Merevített üvegszálas műgyanta vázszerkezeten, poliészter vízzáró bevonattal készül, jól ismerjük a vízi járműveken is használt technológiát. Sok gyártó teljesen önhordóra készíti, van hogy semmilyen  betonozást nem igényel. Gépészeti bekötése a PP-hez hasonló. Nagy hátránya, hogy séma függő, fix méretek és formák jellemzik, nem mindenhova beszállítható.
  Előnyök: gyors, egyszerű, tartós, télálló, javítható
  Hátrányok: közepesen költséges, nehezen beszállítható nagyobb méretben, 10 év felett lassú - fokozatos színváltozás (orvosolható poliészter bevonattal)

 • KERÁMIA TECHNOLÓGIA

  Jellege nagyon hasonló az üvegszálas medencéhez, csak jóval erősebb tartósabb köszönhetően a 8 réteges kialakításnak és az extra kemény kopásálló felületnek, mely exkluzív színekben is elérhető
  Előnyök: gyors, egyszerű, tartós, télálló, javítható
  Hátrányok: nagyon költséges, nehezen beszállítható nagyobb méretben, klisé függő

 • TISZTÍTÓ GÉPÉSZET

  A szükséges gépészetre vonatkozó kalkuláció egyeztetés alapján készül, igény szerint tanácsadással egybekötve.
  10 m3 vízmennyiségig  felszíni medencékhez elégséges az egyszerű papírfilteres szűrő.
  Napi gondozás, költség hatékony, kis  hatásfok
  Ára 10.000,- - 15.000,- Ft

  15 m3 vízmennyiségig használható belógatós szűrő, mely nem igényel nyílásokat a medence testen, papír vagy szivacs filteres kivitel.
  Napi gondozás, nem igényel nyílásokat és gép-aknát, közepes hatásfok
  Ára: 40.000,- - 60.000,- Ft

  15 m3 vízmennyiség felett homokszűrő használata javasolt.
  Alap szükséglet:  szivattyú, előszűrő, homok tartály, skimmer (levélcsapda), befúvó(k), csövek, idomok, csapok.
  Heti gondozás, kiváló hatásfok,
  Ára 100.000,- Ft-tól

  Szivattyúk méretezése a vízmennyiség függvényében:
  A vízmennyiséget javasolt 24 óra alatt két alkalommal teljesen átszűrni 12 órás eltolásban, alkalmanként maximum 3 óra alatt.
  Medence test, alap x (magasság - 10 cm) / 3 < vagy = szivattyú m3 / h

  Pl.:  5 x 3 x 1,2 méteres medence esetén 5 x 3 x (1.2 - 0.1) / 3 = 5.5 m3
  Így az ajánlott szivattyú 6 m3/h vagy nagyobb  szállítási teljesítményű.

 • UV FÉNYES FERTŐTLENÍTÉS 

  Az UV-C fénysugár, erőteljes csírátlanító hatású, ahol lehetetlen a vegyszerezés pl kerti tavakban, csak ez a technológia alkalmazható biztonsággal. A medencéknél is nagyon hatékony, nagyban csökkenti a hozzáadott vegyszermennyiség szükségességét. Az elhasznált kötött klórt, pedig újra szabad klórrá alakítja, így csökken a káros köttött klór koncentrátuma, és nő a szükséges szabad klór érték, újbóli hozzáadás nélkül.

 • SÓBONTÓK

  A sóbontók használatával a gépészet saját maga állítja elő a szükséges klór mennyiséget, így azt nem szükséges külső forrásból hozzáadni. Alapvetően sós vízben fürdünk, mely a tenger só-koncentrátumának 10%-a. Ebből a sómennyiségből készít a sóbontó szabad klórt a fertőtlenítéshez.
  Az eszköz telepítése nagy körültekintést igényel, célszerű a PH és a Klór külön egységgel történő automatizált mérése, az automata PH adagolás és sóbontó vezérlés párhuzamos alkalmazása.

 • AUTOMATA VEGYSZERADAGOLÁS

  Nagyobb medencék esetében javasolt az automata vegyszeradagolás. A vegyszerszint és a PH érték pontos szintentartásához automatizált rendszer javasolt. A rendszerbe épített PH és Klór érzékelő jelt ad az adagoló rendszernek a megfelelő adalék mennyiségek bevitelére, így felügyelet és gondozás nélkül is biztosak lehetünk a víz-készelt kiváló minőségében. A klór adagolás kiváltható a korábban említett SÓBONTÓ alkalmazásával.

 • FŰTÉS

  A legmodernebb, környezetbarát, energiatakarékos, zöld megoldás a HŐSZIVATTYÚK alkalmazása, mely akár 10-15 szörös hatásfokkal dolgozik a felvett energiához viszonyítva. 1Kw/h (40ft) felvett energiából 10-15Kw fűtő energia kerül átadásra a víznek. Ez nem csoda, hanem a működési elv eredményezi, a fűtőegység többségében a környezeti energiákat hasznosítja. Üzemeltetési költsége 6x3x1.5 medence esetén 32 Celsius vízhőfoknál áprilistól szeptemberig kb 3.000-4.000 ft havonta.
  Ugyan ez a képlet Ohmikus, ellenállás alapú fűtőpatron esetén, vagy gázkazán+hőcserélő használata mellett átlag 35.000-50.000 ft/hó, így ezek a technológiák a magas üzemeltetési költségeik miatt nem javasoltak.

 • FEDÉS-TAKARÁS

  Nagyon fontos szerepet játszik a vízhő, tisztaság, vegyszerállapot, vízmennyiség optimális fenntartása szempontjából a takarás.
  Legegyszerűbb megoldás a szolár takaró, tekercselővel kombinálva
  A légzárványos Uv-stabil takaró fólia, nem engedi párologni a vizet, megvédi a felületet a szállópor és a pollenek támadásától, valamint nagy mennyiségű napenergiát képes csapdába ejteni.
  Használata egyszerű a felületre történő ráhúzás és letekercselés, előnye a  költséghatékonyság.
  Nem ad védelmet azonban a hirtelen markáns időjárási változások és a csapadék ellen.
  A Polikarbonát fedés a legtöbbet nyújtó kiegészítő, mely nem csak esztétikus látványt nyújt, de minden külső hatástól megóvja a teljes medencét és a vízkészletet.
  Kiváló védelmet biztosít, por, pollen, falevél, rovarok, kisállatok vízbe jutása ellen.
  A melegítésben és a hőn tartásban kiváló a hatásfoka.
  UV szűrő képessége miatt a medencét kevésbé támadják a káros sugarak így annak szín tartóssága is nagyban meghosszabbodik.
  Használata egyszerű, hölgyek, gyermekek egyedül is könnyedén nyitják és zárják.
  Leegyszerűsíti a téliesítés folyamatát, és az inaktív időszakban is esztétikus látványban van részünk.
  Kialakítás maximálisan illeszkedik a megrendelő igényeihez

 • EGYÉB RENDSZEREK

  Egyéb kiegészítők, rendszerek és lehetőségek tekintetében keresse szakértő kollégáinkat az info@medencestudio.eu címen.

Lépjen velünk kapcsolatba

Hívjon  (30) 287-6788 vagy töltse ki az alábbi űrlapot

"*" a kötelező mezőket jelöli

Név*
A kapcsolatfelvételi űrlap elküldésével beleegyezik az adatkezelési tájkékoztatóban foglaltaknak megfelelelően adatainak kezelésébe.
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.